347 citiri

ELSA Day / 25 noiembrie 2020

ELSA Timișoara organizează

ELSA Day

25 noiembrie 2020

Cafenea Juridică

„Ceea ce omul a legat, natura nu mai poate desface.“ Aldous Huxley, Minunata lume nouă

Ce au în comun descoperirea roții, a atomului, ADN-ului sau a penicilinei?Toate sunt descoperiri științifice care au marcat omenirea într-un mod pozitiv.

Ce au în comun descoperirea bombei nucleare, a bioingineriei sau a nanotehnologiei? Acestea au fost inovații care fie au adus deja distrugere, fie prezintă un mare risc pentru umanitate.

Când vine vorba despre INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, pomenit de toate gurile, auzit de toate urechile și prezent în toate gândurile, întrebarea pe care o ridicăm este: în care dintre cele două grupe se încadrează aceasta?

Ce beneficii poate avea Inteligența Artificială asupra noastră ca oameni, ca juriști, asupra drepturilor și libertăților noastre, dar și ce dezavantaje prezintă aceasta sunt doar câteva dintre întrebările la care dorim să găsim răspunsuri în cadrul Cafenelei Juridice organizate de ELSA Timișoara în data de 25 noiembrie, în cadrul “ELSA Day”.

Pentru a dezbate aceste aspecte într-o manieră captivantă, bine-fondată și interactivă, avem plăcerea de a vă aduce aproape trei invitați cărora subiectul le-a trezit, de-a lungul vieții, un interes aparte. Invitați cărora expertiza în domeniul de activitate le-a servit drept motiv pentru punerea unor semne de întrebare când vine vorba de Inteligența Artificială, care nu numai că le va influența, inevitabil, profesiile, ci și relațiile cu cei din jur și viitorul omului în societate.

Astfel, în ordinea cronologică a derulării evenimentului, invitații noștri sunt:
– conf. univ. dr. Lavinia TEC ( Facultatea de Drept, UVT): Libertate și tehnologie (ora 15:00)
– avocat Silvia USCOV (Baroul București): Impactul Inteligenței Artificiale asupra drepturilor omului (ora 16:00)
– conf. univ. dr. Laura STĂNILĂ (Facultatea de Drept, UVT): Evaluarea riscului penal al infractorului prin intermediul Inteligenței Artificiale (ora 17:00)

Evenimentul are structura unei cafenele juridice, un eveniment specific departamentului Seminare & Conferințe, în cadrul căruia sunt realizate mai multe prelegeri. Se încearcă stabilirea unui cadru relativ informal, în care participanții să poată interacționa mai ușor cu speakerii. În această manieră, vă invităm să pregătiți o cană savuroasă de ceai sau de cafea, și să ne delectămcu discuțiile, cel puțin la fel de savuroase!

Evenimentul se va desfășura pe o platformă online cu transmitere live pe pagina noastră de Facebook.

https://www.facebook.com/events/d41d8cd9/cafenea-juridică-viitor-uman-sau-digital/1293564861003417/

Evenimente conexe