2,711 citiri

Limba engleză pentru avocați / 21 septembrie – 27 noiembrie 2015, București

Euro Best Team organizeaza cursul intensiv

Limba engleza pentru avocati

Bucuresti, sediul EBT sau alta locatie propusa

21 septembrie – 27 noiembrie 2015

Cursul Intensiv de Legaleza este un produs unic pe piata din Romania si este adaptat nevoilor practice de comunicare in limba engleza ale avocatilor. Scopul cursului este acela de a dezvolta abilitatile de comunicare in limba engleza si familiarizarea cu terminologia specifica avocatilor.

Cursul este construit pornind de la constatarea situatiilor concrete in care avocatii utilizeaza limba engleza in activitatea curenta: pledarea in instantele europene, participarea la conferinte/ evenimente juridice internationale, in relatia cu clientii si reprezentarea acestora in negocieri, in relatiile cu instantele judecatoresti la nivel european.

In cadrul cursului se vor identifica si redacta in limba engleza documentele cu care avocatii lucreaza in activitatea lor curenta: acte juridice in afaceri internationale, contracte internationale de comert, prezentarea casei de avocatura si a serviciilor oferite etc. De asemenea, vor fi utilizate tehnici speciale de motivare pentru incurajarea exprimarii libere si implicarea activa a participantilor.

Prin participarea la acest curs, avocatii dobandesc competentele de limba engleza necesare pentru obtinerea diplomei de specializare de drept european la Institutul de Studii Europene de la Bruxelles.

Lectorul este profesor Cambridge de limba engleza, cu experienta internationala in domenii specializate de comunicare (engleza academica, engleza de afaceri, engleza legala, consiliere universitara, oratorie, scriere creativa etc.).

Cursul se desfasoara la sediul Euro Best Team din Bucuresti, seara, dupa programul de lucru si este construit pe doua module distincte, in functie de nivelul initial al competentelor lingvistice ale participantilor: intermediar sau intermediar superior. Durata fiecarui modul este de 40 de ore, distribuite in sesiuni a cate 2 ore fiecare, de doua ori pe saptamana.


Obiective
– Pregatirea cunostintelor ligvistice de limba engleza pentru obtinerea diplomei de specializare de drept european la Institutul de Studii Europene de la Bruxelles
– Familiarizarea cu legislatia europeana, cu modificarile aduse de Tratatul de la Lisabona (2009) in domeniul financiar si institutional
– Reprezentarea clientilor in negocieri si incheiere de contracte internationale de comert
– Redactarea actelor juridice in afaceri internationale
– Familiarizarea cu hotararile si normele juridice internationale
– Cunoasterea jurisprudentei CEDO
– Participarea la conferinte internationale de drept
– Insusirea limbajului juridic pentru pledarea in instantele europene
– Participarea la proceduri juridice din alte tari
– Participarea la evenimentele Consiliului Barourilor Uniunii Europene.


Metodologie
Cursul este interactiv si foarte practic, fiind centrat pe insusirea terminologiei specifice avocatilor prin simularea unor conversatii concrete. Se pune un accent deosebit pe implicarea activa a tuturor participantilor si incurajarea acestora pentru o exprimare libera. Comunicarea cu lectorul si aplicatiile practice se desfasoara numai in limba engleza.

La inceputul cursului are loc evaluarea initiala a competentelor lingvistice pentru stabilirea nivelului minim de cunostinte (intermediar/ superior intermediar) pentru a adapta metoda de predare pe nevoile specifice ale participantilor.

Cursul este construit pe doua module distincte: intermediar sau intermediar superior, in functie de competentele lingvistice de limba engleza initiale.


Beneficii
– Lector cu o vasta experienta in predarea limbii engleze la nivel national si international
– Tematica EJTN (European Judicial Training Network)
– Curs intensiv, special conceput pentru insusirea competentelor de limba engleza in vederea obtinerii diplomei de specializare de drept european la Institutul de Studii Europene de la Bruxelles
– Aplicatii practice, spete concrete din activitatea avocatilor
– Program accesibil si flexibil
– Interactivitate si feedback permanent si individual din partea lectorului
– Sprijin in elaborarea documentelor juridice
– Simularea unor conversatii specifice
– Redactarea de posibile conversatii
– Certificat de absolvire ANC, care atesta competentele de comunicare in limba engleza dobandite.


Lector: dr. Bogdan Lepădatu (Phd)
Bogdan Lepădatu este profesor de limba engleza acreditat de Universitatea Cambridge (CELTA, calificativ „B+“), cu multi ani de experienta internationala in comunicare (oratorie, scriere creativa, consiliere universitara si/sau aplicații UCAS pentru admiterea in invatamantul superior britanic).

Bogdan Lepădatu are expertiza în motivarea cursantilor pentru atingerea obiectivelor acestora. El foloseste o abordare centrata pe cursant, pe identificarea și satisfacerea nevoilor sale, in corelatie cu cresterea motivatiei si a entuziasmului fata de procesul educativ.

Lectorul se concentreza pe implicarea activa a cursantilor conform metodei de predare si invatare „Peer-led Team“ Learning (PLTL). Astfel, el explica si verifica daca participantii au asimilat informatia oferita in mod corect, acestia fiind incurajati sa participe activ la curs si sa isi exprime ideile si opiniile in mod liber.

Bogdan Lepădatu este formator de formatori in domeniul afacerilor europene, cu experienta in Managementul Proiectelor, al Serviciilor și Managementului General. In calitate de Consilier superior in guvernul Romaniei (PHARE 9707 Schema Tinerilor Profesionisti RO 01.06.03), Bogdan a contribuit la o serie de programe europene destinate sa reformeze administratia publica din Romania.

Expertiza sa manageriala include domeniul privat, acolo unde a manageriat (in calitate de redactor-sef al revistei New Business și Project Manager al Grupului RIFF) o serie de aspecte ale preluarii firmei de catre Moore Stepherns International. In aceasta perioada, Harvard Business School i-a permis republicarea exclusiva a unor articole de afaceri pentru clientii corporatisti ai firmei.

Tot in acest domeniu, Bogdan Lepădatu a asigurat formarea personalului unor companii cum ar fi ROMATSA, Editura Adevarul S.A, Hotel Caro etc.

Bogdan Lepădatu este autor, publicist si traducator al mai multor studii sociologice ale Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii (ICCV), precum si al multor carti de succes din domeniul istoriei artei (Oglinda Lumii, de Julian Bell, Arta ca Terapie si Anxietatea Statutului Social, de Alain de Botton), politologie (Doctrina Socului, de Naomi Klein, Interventii, de Noam Chomski), filosofie (Perspectiva de Nicaieri, de Thomas Nagel) etc.


Durata: 10 saptamani/40 ore (sesiuni a cate 2 ore, de 2 ori pe saptamana).

Taxa de participare: 1400 lei
1200 lei pentru inscrieri pana pe 5 septembrie 2015.

:: formularul de inscriere

Persoana de contact
Camelia Ene – Manager Formare
Telefon: 0744.328.326
E-mail: office@eurobestteam.ro

Evenimente conexe

Leave a Reply