2,143 citiri

Limba engleză pentru magistrați / 21 septembrie – 27 noiembrie 2015, București

Euro Best Team organizeaza cursul intensiv

Limba engleza pentru magistrati

Bucuresti, sediul EBT sau alta locatie propusa

21 septembrie – 27 noiembrie 2015

Cursul Intensiv de Legaleza este un produs unic pe piata din Romania si este adaptat nevoilor practice de comunicare in limba engleza ale magistratilor. Scopul cursului este acela de a dezvolta abilitatile de comunicare in limba engleza si familiarizarea cu terminologia specifica magistratilor.

Cursul este construit pornind de la constatarea situatiilor concrete in care magistratii utilizeaza limba engleza in activitatea curenta: pledarea in instantele europene, participarea la conferinte/ evenimente juridice internationale, sesiuni de lucru, vizite, stagii de pregatire internationale.

In cadrul cursului se vor identifica si redacta in limba engleza documentele cu care magistratii lucreaza in activitatea lor curenta. De asemenea, vor fi utilizate tehnici speciale de motivare pentru incurajarea exprimarii libere si implicarea activa a participantilor.

Lectorul este profesor Cambridge de limba engleza, cu experienta internationala in domenii specializate de comunicare (engleza academica, engleza de afaceri, engleza legala, consiliere universitara, oratorie, scriere creativa etc.).

Cursul se desfasoara la sediul Euro Best Team din Bucuresti, seara, dupa programul de lucru si este construit pe doua module distincte, in functie de nivelul initial de competente lingvistice ale participantilor: intermediar sau intermediar superior. Durata fiecarui modul este de 40 de ore, distribuite in sesiuni a cate 2 ore fiecare, de doua ori pe saptamana.


Obiective
Comunicarea in limba engleza si insusirea terminologiei specifice magistratilor, cu aplicabilitate in urmatoarele situatii:
– Participarea la stagii de documentare in cadrul instantelor de judecata si parchetelor din alte tari europene
– Participarea la vizite de lucru la CEDO si CJUE
– Participarea la stagii de pregatire ale INM-ului
– Participarea la Conferinte si evenimente juridice internationale
– Cooperare juridica si schimb de bune practici intre autoritatile judiciare pe aspecte de drept penal, procesual si civil
– Intarirea si dezvoltarea cunostintelor lingvistice pentru vizite de lucru la diverse institutii ale Uniunii Europene.


Metodologie
Comunicarea cu lectorul si aplicatiile practice se desfasoara numai in limba engleza.

La inceputul cursului are loc evaluarea initiala a competentelor lingvistice pentru stabilirea nivelului minim de cunostinte (intermediar/ superior intermediar) pentru a adapta metoda de predare pe nevoile specifice ale participantilor. Cursul este construit pe doua module distincte: intermediar si intermediar superior.

Cursul este interactiv si foarte aplicat, fiind centrat pe insusirea terminologiei specifice magistratilor prin simularea unor conversatii concrete. Vom pune un accent deosebit pe implicarea activa a tuturor participantilor si incurajarea acestora pentru o exprimare libera.


Beneficii
– Lector cu o vasta experienta in predarea limbii engleze la nivel national si international
– Tematica EJTN (European Judicial Training Network)
– Aplicatii practice, spete concrete din activitatea magistratilor
– Program accesibil si flexibil
– Interactivitate si feedback permanent si individual din partea lectorului
– Sprijin in elaborarea documentelor juridice
– Simularea unor conversatii specifice
– Redactarea in limba engleza a documentelor specifice
– Certificat de absolvire ANC, ce atesta competentele de comunicare in limba engleza dobandite.


Lector: dr. Bogdan Lepădatu (Phd)
Bogdan Lepădatu este profesor de limba engleza acreditat de Universitatea Cambridge (CELTA, calificativ „B+“), cu multi ani de experienta internationala in comunicare (oratorie, scriere creativa, consiliere universitara si/sau aplicații UCAS pentru admiterea in invatamantul superior britanic).

Bogdan Lepădatu are expertiza în motivarea cursantilor pentru atingerea obiectivelor acestora. El foloseste o abordare centrata pe cursant, pe identificarea și satisfacerea nevoilor sale, in corelatie cu cresterea motivatiei si a entuziasmului fata de procesul educativ.

El se concentreza pe implicarea activa a cursantilor conform metodei de predare si invatare „Peer-led Team“ Learning (PLTL). Astfel, el explica si verifica daca participantii au asimilat informatia oferita in mod corect, acestia fiind incurajati sa participe activ la curs, si sa isi exprime ideile si opiniile in mod liber.

Bogdan Lepădatu este formator de formatori in domeniul afacerilor europene, cu experienta in Managementul Proiectelor, al Serviciilor și Managementului General. In calitate de Consilier superior in guvernul Romaniei (PHARE 9707 Schema Tinerilor Profesionisti RO 01.06.03), Bogdan a contribuit la o serie de programe europene destinate sa reformeze administratia publica din Romania.

Expertiza sa manageriala include domeniul privat, acolo unde a manageriat (in calitate de redactor-sef al revistei New Business și Project Manager al Grupului RIFF) o serie de aspecte ale preluarii firmei de catre Moore Stepherns International. In aceasta perioada, Harvard Business School i-a permis republicarea exclusiva a unor articole de afaceri pentru clientii corporatisti ai firmei.

Tot in acest domeniu, Bogdan Lepădatu a asigurat formarea personalului unor companii cum ar fi ROMATSA, Editura Adevarul S.A, Hotel Caro etc.

Bogdan Lepădatu este autor, publicist si traducator al mai multor studii sociologice ale Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii (ICCV), precum si al multor carti de succes din domeniul istoriei artei (Oglinda Lumii, de Julian Bell, Arta ca Terapie si Anxietatea Statutului Social, de Alain de Botton), politologie (Doctrina Socului, de Naomi Klein, Interventii, de Noam Chomski), filosofie (Perspectiva de Nicaieri, de Thomas Nagel) etc.


Durata: 40 ore/10 saptamani (sesiuni a cate 2 ore, de 2 ori pe saptamana).

Taxa de participare: 1400 lei
1200 lei pentru inscrieri pana pe 5 septembrie 2015.

:: formularul de inscriere

Persoana de contact
Camelia Ene – Manager Formare
Telefon: 0744.328.326
E-mail: office@eurobestteam.ro

Evenimente conexe

Leave a Reply